Ring oss i dag på 47 50 10 49 for

Er du plaget med skjeggkre eller sølvkre?

Beskytt ditt hjem eller forretningslokaler med en skadedyrbekjemper du kan stole på!

Ring oss i dag for en uforpliktende gratis befaring!

Fått skjeggkre eller sølvkre i hus?

Verken sølvkre eller skjeggkre er farlig for mennesker og de gjør heller ingen skade på hus og eiendom.

SølvkreMen, de formerer seg fort og det kan ofte oppleves som psykisk terror å se og, ikke minst, høre disse småkrypene i hjemmet ditt.

Skjeggkre liker seg i varme omgivelser på 17–30 °C. De er ikke like avhengige av en høy relativ luftfuktighet som sølvkre, men de liker seg godt hvis den relative luftfuktigheten er mellom 55 og 85 % RF.

Skjeggkre ble først oppdaget i Oslo i 2013 og har nå spredt seg til hele landet, fra Tromsø til Lindesnes og fra Bergen til Ørje. Fordi arten er nyoppdaget her i Norge, er det fortsatt mye vi ikke vet om levevis og aktuelle utbedringstiltak.

Omfattende undersøkelser og forskning har imidlertid vist at forekomsten innendørs er sterkt knyttet til mikroklimatiske forhold vedrørende relativ luftfuktighet og temperatur. Det er helt avgjørende å klarlegge disse forholdene for å kunne oppnå en god og effektiv bekjempelse med minimal bruk av giftstoffer.

Sølvkreet trives best på varme steder med høy luftfuktighet, og finnes gjerne på bad eller på kjøkken.

Det er en vanlig misforståelse at sølvkre ikke kan klatre på loddrette flater. Sølvkre har samme evnen til å klatre som eksempelvis skjeggkre. Men sølvkre holder seg aller helst på gulvnivå, da de er mer avhengig av fukt enn hva eksempelvis skjeggkre er. Og tilgangen på fukt er ofte best på gulvet.

De kommer frem i mørket (om natten) for å spise på alle slags stivelses- og sukkerholdige stoffer som brødsmuler, mel, såperester, tapetklister osv.

De spiser også proteinholdige stoffer som f.eks. døde insekter. Om dagen gjemmer de seg bort i sprekker, under gulvfliser og gulvbelegg, under kjøkkenbenker, bak fliser og paneler osv.

De rømmer fra lyset om man kommer inn på badet og slår på lysbryteren. Flukten er hurtig med typiske raske, buktende / svømmende bevegelser, derfor har de fått navnet «sølvfisk» på folkemunne.

Vi kan hjelpe deg med både sølvkre og skjeggkre!

Du kan trygt kontakte oss for en gratis befaring der vi sammen med deg kan bli enige om en optimal løsning på dine skadedyrproblemer.

Ring 475 01 049, send oss en e-post eller fyll ut skjemaet på denne siden for å avtale en gratis og helt uforpliktende befaring!

Vi tar turen til deg for en grundig gjennomgang og en hyggelig prat. Deretter får du en pris for oppdraget
– helt uten forpliktelser for deg!